A Bölcskei Gyermekekért Közalapítványról

Székhelye: 7025 Bölcske, Paksi u. 18.

 

Címe: 7025 Bölcske, Paksi u. 18.

Telefonszáma: +36 (70) 504-7600

Kuratórium elnöke: Bujdosné Gerzsei Éva Erzsébet

Kuratórium további tagjai: Gálosi János, Niklné Magyar Erika, Baksáné Lubik Zsuzsanna, Keresztes Edit

Felügyelő Bizottság

Elnöke: Pálfi Anita Krisztina

Felügyelő Bizottság további tagjai: Schell-Horváth Katalin, Lajos Hajnalka

 

 Bölcskei Gyermekekért Közalapítvány Alapító Okirat

 

2018. évi tevékenységükről

 

 2018. április 20. Ötletbörze

 

Pályázatot írtunk ki, melyre 8 db pályázat érkezett. A döntés alapján mindegyik pályázat kapott teljes vagy részbeni anyagi támogatást.

 

Beérkezett pályázatok:

1. Az óvodai HH gyermekek logoval díszített pólóinak beszerzése

2. Az óvoda kreatív műhelyének támogatása

3. Az óvodai bábkészlet fejlesztése

4. Alsó tagozatosoknak projektor és hangfal beszerzése

5. 3. osztályos HH helyzetű gyerekek tanulmányi kirándulásának támogatása

6. Rajzszakkör eszközeinek beszerzése

7. Múzeumi pedagógiai foglalkozások támogatása

8. Iskolai címerrel ellátott pólók beszerzése

 

2018. június 2. Gyermeknap

 

Az idei évben az IKSZT-vel közösen szerveztük a gyermeknapi programokat. Az alapítvány támogatásával egy vállalkozó biztosította a gyermekek számára a különböző ügyességi  és logikai játékokat, lufiállatkákat, arcfestést és az óriási buborék fújás lehetőségét. Emellett ingyenes mozi vetítés, aszfaltrajz, íjászat zsákbafutás várta a megjelenteket. A szülők aktívan segítettek a szervezési feladatokban és a zsíroskenyerek elkészítésében, melyhez a hozzávalókat az alapítvány adta.

 

2018. szeptember 16. Tekerj a gáton!

 

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitás Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európai Mobilitás Hét programjaiban bármely települési önkormányzat (város, község, vagy fővárosi kerület) részt vehetett. Az idei évben az IKSZT koordinálásával, az alapítvány bevonásával községünk is bekapcsolódott az országos programba.

Pályázati lehetőséget kihasználva szerveztük meg az egy hetes környezettudatos közlekedési programokat óvodásoknak, iskolásoknak. A program indításaként 2018. szeptember 16-án vasárnap délután egy jó hangulatú kerékpározásra invitálta a kicsiket és nagyokat  a Bölcskei Gyermekekért Közalapítvány és az IKSZT. A "Tekerj a gáton" rendezvény célja: felhívni, ráirányítani a figyelmet  a mozgás, kerékpározás fontosságára, a családok közös szabadidős tevékenységére. Három korosztály indult a különböző távokon a teherbírásnak megfelelően. Örültünk, hogy több kisgyermek népes családjával érkezett (szülők, nagyszülők). A megmérettetés végén frissítővel és energiapótlóval váruk a résztvevőket. Miután mindenki beért a célba meglepetésként komoly nyereménytárgyak (vásárlási utalvány, bukósisak, hátizsák) kerültek kisorsolásra, melyet részben az alapítvány finanszírozott.

A hét további programjaiban (KRESZ totó, rajzverseny, autómentes nap) is erősítettük a gyermekekben a biztonságos, környezettudatos, okos közlekedés szabályait.

 

Elektromos hulladék gyűjtése

Ebben az évben 4 alkalommal szerveztünk elektromos hulladékgyűjtést. 2-2 alkalommal az óvodával és az iskolával ajánlottuk fel a lehetőséget  a szülők és a lakosság számára a régi gépek megfelelő hulladék kezelésére. A lakosság számára ez nagy segítség, míg az alapítvány anyagi támogatást kap.

Bölcske Községi Önkormányzat
Cím: 7025 Bölcske, Kossuth L. út 5.
Telefon/Fax: +36-75 / 535-012
Web: www.bolcske.hu
E-mail: polghiv@bolcske.hu
Polgármester: Baranya István
Bölcske Községi Önkormányzat és Költségvetési Szervei DPO felelőse:
Kozma Lívia
Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 8.00 - 12.00 h
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 13.00 - 16.00 h
Csütörtök: 13.00 - 16.00 h
Péntek: 8.00 - 12.00 h
 

Gyengénlátóknak