A HELYI VÁLASZTÁSI IRODA TÁJÉKOZTATÓJA

a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. október 13. napi választásán Bölcske településen a Települési ROMA nemzetiségi választás során a megszerezhető mandátumok száma 3.

A Települési Roma nemzetiségi választásra 3 fő kérte Települési Roma nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelöltként a nyilvántartásba vételét, így a szavazólapon is 3 fő neve szerepel, mely megegyezik a megválasztható képviselők számával.  Érvényesen szavazni a jelöltek neve melletti körbe elhelyezett két egymást metsző vonallal lehet ( +  vagy X  jel).

Emellett Bölcske településen sor fog kerülni Területi Roma nemzetiségi választásra, valamint Országos Roma nemzetiségi választásra is, mely szavazólapokon listára történik a szavazás. Érvényesen szavazni mind a két szavazólap esetében 1 listára lehet a körbe elhelyezett két egymást metsző vonallal lehet ( +  vagy  X  jel).

Mindhárom Roma nemzetiségi szavazólap zöld színű lesz, melyhez a választópolgárok egy zöld színű borítékot kapnak.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lezáratlan borítékban lévő, valamint a borítékon kívül található zöld szavazólapok érvénytelenek lesznek, ezért kérjük, hogy a szavazás során különösen figyeljenek a zöld szavazólapok zöld borítékba helyezésére és a boríték lezárására.