Elektronikus ügyintézés
TIPP: Kőtár
Az i.e. 1900 körül kialakuló bronzkor egyik központi területe, a külföldi és hazai régészeti irodalom sokat emlegetett lelőhelye Bölcske, amely a római kori úthálózat egyik állomása volt, dunai átkelőhellyel. Ezt bizonyítja az első magyarországi víz alatti régészeti feltárás eredményeképpen előkerült oltárkövek sokasága, amelyeknek a kőtárunk ad otthont.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

Látnivalók

Római katolikus temploma a Szentháromság tiszteletére szentelve (1796, barokk), az egykori madocsai apátság köveiből épült.

Református templom (1844, klasszicista)

Hanzély-kastély (1915, szecessziós), ma a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Szent András Pszichiátriai Betegek Otthona működik benne.

Szakáts-kastély, ma Szent András Kastély (1850 körül épült, klasszicista stílusban) www.szentandraskastely.hu/

Pincefalu, közel 400 pincéje között barangolva a gazdák szép boraikkal csalogatják a vendégeket. www.pincefalvak.eu/pincefalu.php?p=bolcske

Soproni Sándor Római-kori kőtár. Az első régészeti lelet, egy római-kori bélyeges tégla, 1973-ban került elő a folyómederből. Az 1986-os alacsony dunai vízálláskor elkezdődött víz alatti régészeti kutatások az egykori kikötőerőd maradványainak feltárását és kőlelet-anyagának felszínre emelését eredményezték. Ezek a helyi Kőtárban és Szekszárdon, a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban tekinthetők meg.