Elektronikus ügyintézés
TIPP: Kőtár
Az i.e. 1900 körül kialakuló bronzkor egyik központi területe, a külföldi és hazai régészeti irodalom sokat emlegetett lelőhelye Bölcske, amely a római kori úthálózat egyik állomása volt, dunai átkelőhellyel. Ezt bizonyítja az első magyarországi víz alatti régészeti feltárás eredményeképpen előkerült oltárkövek sokasága, amelyeknek a kőtárunk ad otthont.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

Bölcskei Sólymok Íjász kör

BEMUTATKOZÁS

2014nyarán kis baráti társaság megalakította a Bölcskei íjászok hagyományőrző baráti körét. Egy tagunk saját földterületén gyakorolgattunk. Közben folyamatosan kerestük a megfelelő helyet, ahol könnyebben tudnánk edzeni. Miután ezeket a polgármesteri hivatal hatékony közreműködésével sikerült megkapnunk, elindulhatott az érdemi munka, amelynek következményeként a suli íjász bajnokságon (2015.év) megszülettek az első országos helyezések. Ezek az eredmények után bekapcsolódtunk a Bölcskei Sportegyesület szakosztályai közé. Majd a hatékonyabb oktatás miatt, 2 tagunk elvégezte a Level 1 szintű edzőképzőt.

A jövőre nézve szeretnénk minél több versenyen elindulni, a sportágat népszerűsíteni, az utánpótlás csapatot bővíteni. Szakosztályunk egyre több taggal bővül. Már az óvodás korosztály is érdeklődést mutatott e sportág iránt.

 

A tartalomért felelős vezető: Nagy Lajos

Elérhetőség: falajos72@gmail.com