TIPP: Kőtár
Az i.e. 1900 körül kialakuló bronzkor egyik központi területe, a külföldi és hazai régészeti irodalom sokat emlegetett lelőhelye Bölcske, amely a római kori úthálózat egyik állomása volt, dunai átkelőhellyel. Ezt bizonyítja az első magyarországi víz alatti régészeti feltárás eredményeképpen előkerült oltárkövek sokasága, amelyeknek a kőtárunk ad otthont.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

BÖBI Amatőr színtársulat

A társulat 2013-ban alakult újra, a régi bölcskei színjátszás előtt tisztelegve, Blandl Béláné Ibolya és Tóth János kezdeményezésére. Az akkori nagy csapat szétválását követően alakult meg a BÖBI formáció. A bölcskei Blandl Ibolya amatőr színtársulat. Az Ibi néni által koordinált társulat egyetlen célja a szórakoztatás. Nonprofit jelleggel, az IKSZT-vel és Bölcske Község Önkormányzatával együttműködésben. A társulat létszáma változó, életkorilag színes, a műsorra tűzött darabokhoz igazodik. Az állandó tagok mellett sok segítő, és támogató is jelen van.

A társulat a világot jelentő Rákóczi mozi deszkái mellett a környékbeli településeken is öregbíti Bölcske hírnevét. Eddigi nagy sikerrel bemutatott darabjaik: Gyűrűs Zsidó, Csókos asszony, A cigány, Indul a bakterház.

„Nem pusztán bók, hanem tény, hogy kiválóak.(…) Aki látta az Indul a bakterházat, gondolom, osztja a véleményemet.(…) A karaktereket vérprofik sem formálják jobban.” /Vida Tünde/

További információk, és kapcsolatfelvétel:

Facebook: https://www.facebook.com/bobiamatorszintarsulat/

Hallgass bele: https://www.youtube.com/watch?v=agdtf3GKUQg

Nézz bele: https://www.youtube.com/watch?v=rvgnE6kgVkc

 

Tartalomért felelős vezető: Blandl Béláné

Elérhetőség: blandl.belane@freemail.hu