TIPP: Református templom
A középkori templom helyén áll ma az 1812-ben késő klasszicista stílusban épített templom, amelynek homlokzatát romantikus-eklektikus stílusban részben átépítették a XIX. század második felében.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

Hogyan hívjunk mentőt?

Mentés szükségessége esetén bárki hívhat mentőt a Magyarország területén.

A 104-es segélyhívószámot és a 112-es segélyszolgálat az ország területén bárhonnan - mobiltelefonról is - ingyenesen lehet hívni.

Ezentúl minden mentőállomásra érkező telefonhívást átirányítják egy központi telefonra. A hívás a 26 irányító központ egyikébe fut be, majd innen riasztják a 229 mentőállomás 771 mentőegysége közül azt, amely legközelebb található a hívóhoz. A diszpécserek egyébként egészségügyi végzettséggel rendelkeznek, így instruálhatják a hívót, és ha szükséges, döntést hoznak a teendőkről.

Fontos tehát , hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében ezentúl ne a mentőállomás közvetlen telefonszámát tárcsázzuk, hanem minden szükséges esetben a 104-es segélyhívót vagy a 112-es segélyszolgálatot.

Bölcske esetében a legközelebbi mentőállomás a dunaföldvári, aki eddig őket tárcsázta, a jövőben ne tegye, mert a közvetlen hívásra nem kezdhetik meg a vonulást.