Elektronikus ügyintézés
TIPP: Kőtár
Az i.e. 1900 körül kialakuló bronzkor egyik központi területe, a külföldi és hazai régészeti irodalom sokat emlegetett lelőhelye Bölcske, amely a római kori úthálózat egyik állomása volt, dunai átkelőhellyel. Ezt bizonyítja az első magyarországi víz alatti régészeti feltárás eredményeképpen előkerült oltárkövek sokasága, amelyeknek a kőtárunk ad otthont.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

Hogyan hívjunk mentőt?

Mentés szükségessége esetén bárki hívhat mentőt a Magyarország területén.

A 104-es segélyhívószámot és a 112-es segélyszolgálat az ország területén bárhonnan - mobiltelefonról is - ingyenesen lehet hívni.

Ezentúl minden mentőállomásra érkező telefonhívást átirányítják egy központi telefonra. A hívás a 26 irányító központ egyikébe fut be, majd innen riasztják a 229 mentőállomás 771 mentőegysége közül azt, amely legközelebb található a hívóhoz. A diszpécserek egyébként egészségügyi végzettséggel rendelkeznek, így instruálhatják a hívót, és ha szükséges, döntést hoznak a teendőkről.

Fontos tehát , hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében ezentúl ne a mentőállomás közvetlen telefonszámát tárcsázzuk, hanem minden szükséges esetben a 104-es segélyhívót vagy a 112-es segélyszolgálatot.

Bölcske esetében a legközelebbi mentőállomás a dunaföldvári, aki eddig őket tárcsázta, a jövőben ne tegye, mert a közvetlen hívásra nem kezdhetik meg a vonulást.